Detacheren

Detacheren is een vorm van arbeidsbemiddeling waarbij een werknemer door een detacheringsbureau tijdelijk wordt uitgeleend aan een andere organisatie, de opdrachtgever. In deze situatie blijft de werknemer in dienst bij het detacheringsbureau, maar voert hij of zij werkzaamheden uit bij de opdrachtgever.

Enkele kenmerken van detacheren zijn:

Tijdelijk dienstverband: De werknemer heeft een dienstverband met het detacheringsbureau en krijgt een detacheringsovereenkomst aangeboden. Dit betekent dat de arbeidsovereenkomst met het detacheringsbureau van kracht blijft, zelfs wanneer de werknemer wordt uitgezonden naar een andere organisatie.

Werkzaamheden bij de opdrachtgever: De werknemer voert taken en verantwoordelijkheden uit bij de opdrachtgever gedurende de afgesproken detacheringsperiode. De duur van de detachering kan variëren, afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever en de overeenkomst tussen het detacheringsbureau en de opdrachtgever.

Voordelen voor de werknemer: Detacheren kan voor de werknemer voordelen met zich meebrengen, zoals de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende bedrijven, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het opbouwen van een professioneel netwerk. Bovendien kan detacheren flexibiliteit bieden met betrekking tot tijdelijke projecten of specifieke werkopdrachten.

Voordelen voor de opdrachtgever: Voor de opdrachtgever biedt detacheren de mogelijkheid om snel gekwalificeerd personeel aan te trekken voor tijdelijke projecten of piekmomenten. Het detacheringsbureau is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van geschikte kandidaten en zorgt voor de administratieve en juridische aspecten van de detachering.

Vraag een offerte aan

Benieuwd wat wij voor jouw kunnen doen?

Bel ons of stuur een mail.