Werving & selectie

Meer info?

Bel ons of stuur een mail.

Werving en selectie, ook wel bekend als recruitment en selection, is het proces waarbij organisaties nieuwe medewerkers aantrekken, selecteren en aanstellen voor openstaande functies binnen de organisatie. Het omvat alle activiteiten die gericht zijn op het vinden van gekwalificeerde kandidaten en het kiezen van de meest geschikte persoon voor een specifieke functie. Het werving- en selectieproces kan verschillende stappen omvatten, zoals:

Vacatureanalyse: Het identificeren en begrijpen van de vereisten, taken en verantwoordelijkheden van de openstaande functie. Dit omvat het bepalen van de benodigde vaardigheden, kennis, ervaring en andere criteria voor succes in de functie.

Wervingsstrategie: Het ontwikkelen van een strategie om geschikte kandidaten aan te trekken. Dit kan het plaatsen van vacatures op jobboards, het gebruik van sociale media, het benaderen van kandidaten via netwerken, het inzetten van externe recruiters of headhunters, en andere wervingsmethoden omvatten.

Kandidaat sourcing: Het actief zoeken naar potentiële kandidaten die voldoen aan de vereisten van de functie. Dit kan het doorzoeken van cv-databases, het netwerken binnen professionele gemeenschappen, het benaderen van passieve kandidaten en het gebruik van andere bronnen om geschikte kandidaten te vinden.

Selectieproces: Het beoordelen en evalueren van kandidaten op basis van hun cv, sollicitatiebrief, portfolio, assessmenttests, interviews en referentiecontroles. Het selectieproces kan bestaan uit meerdere rondes om de meest geschikte kandidaten te identificeren.

Aanbiedingsfase: Nadat de meest geschikte kandidaat is geselecteerd, wordt er een aanbod gedaan met betrekking tot salaris, arbeidsvoorwaarden en andere relevante details. Dit wordt meestal gevolgd door onderhandelingen en het afsluiten van een arbeidsovereenkomst.

Het doel van werving en selectie is om de juiste persoon te vinden die past bij de behoeften, doelstellingen en cultuur van de organisatie. Het is een kritisch proces om talent aan te trekken, te beoordelen en te selecteren, met als uiteindelijke doel het opbouwen van een sterke en competente organisatie.